Redactie & correctie

Soms is het nodig dat iemand met een professioneel oog naar uw teksten kijkt, voordat u ze gebruikt. Inhoudelijk bent u zelf natuurlijk de specialist, maar in een professionele context is het van groot belang dat uw schriftelijke communicatie ook taalkundig gezien in orde is. Goed leesbare en verzorgde teksten zijn niet alleen prettig voor de lezer, maar zeggen ook veel over u als ondernemer.
Daarom is een degelijke controle geen overbodige luxe. Ik zorg er niet alleen voor dat eventuele onvolkomenheden in uw tekstmateriaal worden hersteld, maar kijk ook naar de consistentie van het taalgebruik, de woordkeus en het register. Daardoor  kan ik u ook adviseren over aanpassingen in de  formulering om uw informatie nog beter af te stemmen op uw doelgroep.

Of het nu gaat om vertaalde teksten, zelfgeschreven stukken, correspondentie, toespraken of publiciteitsmateriaal: u kunt al uw teksten aan mij voorleggen als u behoefte heeft aan een vakkundige, frisse blik. Zowel in het Engels als in het Nederlands.

Tarieven

Bij redactie en correctie wordt het tarief bepaald op basis van het aantal woorden van de te redigeren/corrigeren tekst. De woordprijs is afhankelijk van de kwaliteit, levertermijn en omvang van de tekst. Als richtprijs kunt u uitgaan van een tarief van € 0,03 per woord Nederlands en € 0,06 per woord Engels. Maar bovengenoemde factoren kunnen de uiteindelijke prijs hoger of lager maken: elke prijsopgave is maatwerk.

Klik hier voor een vrijblijvende offerte.

Ellen Janzing - Anglist