Tour guiding

Groot-Brittannië en Ierland

Sinds 1998 werk ik als reisleider voor SRC Reizen, een Nederlandse reisorganisatie die is gespecialiseerd in reizen met een pittig cultureel excursieprogramma.

Ik leid hun reizen naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland, inclusief stadsrondwandelingen en busrondritten. Ook schrijf ik regelmatig teksten voor brochures en magazines en geef presentaties.

 

Nederland en België

Sinds 2015 werk ik als reisleider voor Rick Steves Europe, een Amerikaanse reisorganisatie, opgericht en geleid door de Amerikaanse Europa-specialist, reisboekenschrijver en radio- en tv-programmamaker Rick Steves, alias ‘the travel guy’. Geïnspireerd door hun oprichter wil RSE dat hun gasten niet alleen een ander land bezoeken, maar het ook ervaren door werkelijk kennis te maken met de lokale cultuur en bevolking. Vandaar dat zij principieel werken met lokale reisleiders en gidsen. Ik ben er trots op een van die reisleiders te zijn. Door mijn eigen land door de ogen van een ander te zien, leer ik juist weer zoveel over onze cultuur en het effect ervan op onze ervaringen en opvattingen.

 

Voor RSE leid ik reizen naar België, Nederland en Groot-Brittannië. Daarnaast coach ik nieuwe reisleiders. Voor zijn radioprogramma heeft Rick Steves mij in december 2019 geïnterviewd over de ontwikkelingen van het toerisme in Amsterdam. U kunt het hier beluisteren.

Mogelijkheden

  • U zoekt een ervaren reisleider om uw reis te leiden in een van de genoemde bestemmingen;
  • U zoekt een ervaren gids om er een stadsrondwandeling, bustour en/of museumbezoek te leiden;
  • U wilt, alleen of met een groep, een reis maken die voor u op maat is samengesteld;
  • U wilt Groot-Brittannië/Ierland/België/Nederland leren kennen, maar weet niet goed waar u moet beginnen;
  • U wilt dat ik een lezing of presentatie kom geven als voorbereiding op een reis;
  • U wilt uw Engels in een Engelstalig land oefenen, etc.

Tarieven

Afhankelijk van uw wensen bespreken we samen wat ik voor u kan betekenen. Klik hier voor een vrijblijvende offerte.

Ellen Janzing - Anglist